Događaji

SAOPŠTENJE 11.12.2019. Umesto ulaska u zonu Šengena ulazimo u zonu sumraka. Mali Šengen je realizacija interesa Putinove Rusije u Drugom hladnom ratu protiv Evropske Unije. Vučić se juče rukovao s Ramom, a danas nastavlja kampanju protiv celog albanskog naroda. Vučić se danas sastaje s Makronom, a juče od Putina dobio podršku za svaku koaliciju, u zemlji i inostranstvu, s neonacistima i neostaljinistima. Ako se Brisel zadovoljava trenutnom pretpostavkom, da Albanija i Severna Makedonija ne zaslužuju evropsku integraciju, a Vučić radi na razaranju njihovih evropskih kapaciteta, obnova Sovjetskog Saveza nastaviće se u unutrašnjoj zoni Šengena. Ta zona će nastati nakon ulaska u Šengen Rumunije, Bugarske i Hrvatske, na čemu čestitamo, kao našim susedima i prijateljima.  

7. novembar 2019.

Televizija Nova S http://rs.n1info.com/Vesti/a530226/Maja-i-Natasa-Medju-nama-program-za-gledaoce-koji-zele-da-im-bude-bolje.html

Gostovanje Nikole Samardžića u emisiji “Među nama”, danas u terminu od 18:30.

Peti oktobar 2019.

Peti oktobar bio je naša pobeda, pred kojom smo odgovorni, pobeda koju moramo ponoviti da bi bila potpuna, i koju ćemo ponoviti. Niko nam drugi nije kriv, ako se nismo dovoljno borili. Ali su jasni naši zadaci za budućnost.

Žene su donele najvažnije odluke 24. septembra i 5. oktobra 2000, ali muškarci nisu odgovorili na sve svoje obaveze 5. i 6. oktobra. Žene da budu jednake, da ponovo preuzmu odgovornost, kako bi se primena zakonitosti, ustavnosti i mesta u društvu odnosila na svaku ljudski jedinku bez obzira na polnu, seksualnu, nacionalnu ili versku orjentaciju. Žene da budu jednake, u odsustvu političkog liderstva koje nas čini nemoćnim pred svim izazovima neposredne budućnosti.

Mi smo danas u jednome dubokom društvenom sukobu zbog odsustva snage, hrabrosti, intelektualnog i moralnog kapaciteta da rešimo naša najvažnija pitanja: status Kosova i pomirenje, integracija sa susedima, Evropom i SAD, završetak tranzicije koji bi uzeo u obzir nove socijalne i ekononske prioritete, nove i slobodnije finansijske institucije, školovanje i lečenje, zaštita prirode.

Šengen za Zapadni Balkan, nakon ulaska Bugarske, Rumunije i Hrvatske u zajednički evropski prostor, bio prvi konkretan korak u punoj evropskoj integraciji, koji će nas učiniti slobodnim, i izbrisati sve naše suvišne razlike. Susedi su naša šansa i privilegija. Bili smo, do nedavno, i sredozemni narod, i želimo u istu evropsku državu i NATO zajednicu sa Slovenijom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Grčkom, Kiprom i Maltom. Evro se piše na latinici, grčkom i ćirilici.

Upozoravamo Srbiju i Evropu na rusku pretnju i kinesku invaziju. Potrebni su nam kineski privatni, a ne partijski investitori. Naši politički saveznici bore se protiv režima u Moskvi i za celovitost demokratske i slobodne Evrope, i za nezavisnost Hong Konga od tiranije Pekinga. Svaki naš uspeh biće uspeh celoga evropskog sveta.

Evropa je naš stav. Nas Evropljana je 500 miliona. Naša prva etička i politička obaveza je odgovornost za svih 5 miliona u Srbiji koji proizvode, troše, bore se, pate, beže i nestaju.

16. jul 2019.

Poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona ohrabrenje je za sve naše evropske snage da, ujedinjene i politički organizovane, Srbiju održe na putu ulaska u Evropsku uniju i NATO. Ne postoji prošlost u odnosima Francuske i Srbije koja dovodi u pitanje našu potrebu da se pridružimo istoj Francuskoj u strukturama ujedinjene Evrope. Naši hrabri i slavni preci borili su se pod zastavama Srbije, Jugoslavije i Francuske kako bi naše generacije dočekale zajedničku budućnost pod zastavom Evropske unije.

Nas je 500 miliona.

Radni sastanak u Jagodini: NS, Dejan Veselinović. Nikola Nikolić, Ivan Videnović
12. jul 2019.

SAOPŠTENJE  10.07.2019. Umesto Maksa Vebera iz Predsednika Vučića progovaraju trećerazredni cinkaroši službi i agencija ruske vlade. Ćirjaković, Pajkić, Smajlovićka, oni su lice njegove vlasti i nema srednjeg puta između Njih i Nas. Svi zajedno, oni osporavaju ustavnost i zakonitost koji pripadaju svakoj jedinki društva da slobodno, javno i bez bojazni od progona kritikuju vlast koja, bez obzira na monopole i rejtinge, Srbiju pretvara u jadni satelit Rusije i ruske Republike Srpske.

SAOPŠTENJE  10.07.2019. GLAS! / The Voice upozorava da je u autorskom tekstu Elita i plebs u listu Politika predsednik republike Aleksandar Vučić prekršio osnovnu ustavnu ulogu Predsednika Republike koja izražava državno jedinstvo, i nastavio da izaziva podele u društvu raspirujući netrpeljivosti i mržnju prema svima koji ne podržavaju njega i njegovu stranku. Otišao je i korak dalje, stajući u odbranu neodbranjivog falsifikata diplome osnovnih studija potpredsednika SNS-a, Vlade Srbije i ministra unitrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. Predsednik je time proglasio diplome nebitnim, derogirajući celokupan obrazovni sistem Srbije, rad svih nastavnika, učenika i studenata, učenje i odricanja, zvanja i diplome. Promovišući prevaru, falsifikat i kriminal, predsednik Srbije je sve navedene devijacije preveo u ruštveno poželjno ponašanje koje on, kao predsednik Srbije, uvažava, koje njegovom saradniku obezbeđuju visoke funkcije u državi i stranci. Posebno osuđujemo ponašanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koje je proglasilo neosnovanim zahtev za vanrednim upravnim nadzorom nad radom Univerziteta Megatrend, čime su oštećeni zakonitost, javni interes, i svi koji su u Republici Srbije pošteno stekli svoje diplome.

GLAS!/The Voice uputio je inicijativu za usvajanje amandmana na Zakon o nauci i istraživanjima, koji će se na dnevnom redu Skupštine Republike Srbije naći u utorak 25. juna 2019. Cilj amandmana je da se da se sve naučnice i naučnici u naučno-istraživačkom sistemu dovedu u jednak položaj u pogledu insititucionalnog finansiranja istraživača i nabavke opreme, a to je postojećim Predlogom zakona predviđeno samo za naučne institute, ne i za univerzitete. GLAS!/The Voice zahteva da se u uvodnim članovima novog Zakona jasno definiše članstvo Republike Srbije u Evropskom istraživačkom prostoru, na koje se Republika Srbija već obavezala ratifikovanim međunarodnim sporazumima sa Evropskom Unijom.

Zahvalni smo poslaničkom klubu Lige Socijaldemokrata Vojvodine.

23. jun 2019.

Izbori za Evropski parlament potvrdili su da je snaga Evropske unije u njenim izvornim demokratijama. Evropa ide u nove promene, umesto u nered i rasulo. Nažalost smo ostali bez srpskih zastupnika u Evropskom parlamentu. Svi koji su se osećali obaveznim da podrže Milorada Pupovca i Dejana Jovića uložili su glasove u još jedno uzaludno nacionalno izjašnjavanje. Takvo glasanje nas podseća kako su Vučićeva politika iz devedesetih i JNA uništavali najdragocenije veze među jugoslovenskim narodima. Umesto da prebiramo po krvnim zrncima bilo bi korisnije da Srbiju i sve jugoslovenske narode okupimo u Evropskoj uniji koja je najveća, najuspešnija, najbogatija svetska demokratija.

Četvrtak, 23. maj 2019.

Radio Televizija Vojvodine http:// http://media.rtv.rs/sr_lat/pres-i-ja/47291

Pres i ja, Nikola Samardžić, autor emisije Zoran Panović