O nama

Nikola Samardžić

Istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je član Demokratske stranke 1995-2004 (aktivno učestvovao u kampanjama 1996-1999). Jedan od osnivača Liberalno-demokratske partije 2005. Sa Strahinjom Sekulićem, direktorom Agencije za restituciju, radio na primeni Terezijanske deklaracije (2009) i donošenju Zakona o otklanjanju posledica oduzimanja imovine žrtvama Holokausta koje nemaju živih zakonskih naslednika (2016).
Autor je knjiga: Francuska i Turska, Karlo V, Istorija Španije, Identitet Španije, Drugi dvadeseti vek, Limes – istorijska margina i poreklo posebnosti Jugoistočne Evrope, Kulturna istorija Beograda – 18. vek (jedan od autora). Glavni urednik naučnih nasopisa LimesPlus i Acta Historiae Medicinae. Istraživao i usavršavao se u Italiji, Francuskoj, Španiji i SAD. Fulbrajtov stipendista 2003, New York University. Kolumnista dnevnog lista Danas.

Stevan Lilić

Prof. dr Stevan Lilić (www.slilic.com), redovni profesor i međunarodni ekspert za upravno pravo i upravno procesno pravo, evropsko upravno pravo, ekološko pravo, javnu upravu i pravnu informatiku. Objavio je više od 350 naučnih i stručnih radova, monografija, studija i eseja, udžbenika, komentara zakona i priručnika iz oblasti upravnog postupka i upravnog spora, reforme javne uprave, ustavnog prava, ljudskih prava i ekološkog prava. Predavač po pozivu i gostujući istraživač na univerzitetima u SAD (Pitsburg, Kalifornija – Berkli, Minesota), Italiji (Rim, Bolonja, Udine, Parma), Švedskoj (Orebro), Norveškoj (Oslo), Rusiji (Novosibirsk), Budimpešti (Centralnoevropski univerzitet – CEU), Podgorici (Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica), na Diplomatskoj akademiji (MSP) i dr. Tokom proteklih decenija aktivni učesnik u javnom i političkom životu (član predsedništva DOS-a za ustavna pitanja; potpredsednik Reformista Srbije; osnivač i potpredsednik Građanskog saveza Srbije; potpredsednik Demokratskog centra; član predsedništva DOS-a za ustavna pitanja; član Glavnom odbora Demokratske stranke u dva mandata i dr). Generalni sekretar Udruženja pravnika Jugoslavije (1992‒2000). Osnivač Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM. Član Glavnog odbora Evropskog pokreta u Srbiji. Narodni poslanik i rukovodilac Odbora za ustavna pitanja Skupštine Srbije i ko-predsedavajući Skupštinske komisije za izradu novog ustava Srbije (2001‒2003)

 

Ivan Videnović

Fizičar,
vanredni profesor Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Diplomirao i
magistrirao u Beogradu u oblasti fizike plazme, doktorirao u oblasti fizike
nanostrukturnih materijala na Univerzitetu u Bazelu u Švajcarskoj. Autor dve
naučne monografije i radova u renomiranim međunarodnim naučnim časopisima.

Od
2002-2007. član stranke G17 Plus. U periodu 2005-2007. u Vladi Srbije na mestu
pomoćnika ministra nauke za međunarodnu naučno-tehnološku saradnju i državnog
sekretara za nauku. Vodio pregovore sa Evropskom komisijom i proces pristupanja
Srbije Okvirnim programimaEU za istraživanja i razvoj (2007), kao i nadzor
Programa nuklearne dekomisije u Institutu za nuklearne nauke „Vinča“. Oficir UN
u Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju u Beču 2008-2015, menadžer programa
tehničke saradnje za region Evrope.

Konsultant
je Međunarodne agencije za atomsku energiju, Parlamentarne skupštine OEBS-a,
Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvojai Direktorata za radiološku i
nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

 

Nikola Nikolić

Preduzetnik, elektrotehničar energetike i informacionih tehnologija. Radi i kao agent osiguranja.

Gradjanski aktivista. Osnivač udruženja roditelja SVI DO 23H i Antifašisti Palanke. Agilan u rešavanju lokalnih pitanja. Zaštita dece, životinja, ekologije, humanitarnih i komunalnih pitanja. Organizovao tribinu Peščanika i performans ispred Palanačkog muzeja povodom genocida u Srebrenici. Živi i radi u Palanci.

Aktivnosti i linkovi:

BLIC: ZEBRA MAJSTOR Nikoli je dosadilo da čeka putare pa je sam nacrtao pešački prelaz, ali ono što se posle toga desilo je SRAMOTA

PALANAČKE: Izuzetan potez Palančanina Nikole Nikolića: PRIREDIO PROTEST-PERFORMANS „TRUBI ZA VODU“

(ВИДЕО) НОВА ИНИЦИЈАТИВА УГ „СВИ ДО 23“

YouTube: Akcija gradjana Palanke na uredjenju parka u centru grada

Facebook: SVI DO 23h na RTSu !!

Facebook: iz privatne arhive

 

Bojan S. Janković

Dr Bojan S. Janković rođen je 1973. u Valjevu. Završio je Medicinski fakultet u Beogradu. Predsednik je NVO LIGA ZAPAD Valjevo koja se bavi evroatlantskim integracijama, civilno-bezbednosnim pitanjima, političkim ekstreminizmom i analizama kampanja dezinformacija. 

 

 

Dejan Arsić

Dejan Arsić diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, najveći deo karijere
proveo je u automobilskoj industriji, u nekim od najvećih svetskih korporacija. Nakon prvih
iskustava u kompanijama poput Kolparta i Tetrapaka, ozbiljnu karijeru Regionalnog menadžera postprodaje stekao je radeći najduže u Dženeral motorsu i nakon toga u kompaniji Opel.
Zadužen za postprodaju, imao je prilike da usavrši svoje veštine
prezentacije, pregovaranja, interpersonalnog umrežavanja i rada u timu.
Akademsko obrazovanje nastavio je kroz specijalističke studije u mentorskom programu
Univerziteta Harvard, gde je s vrhunskim uspehom prošao kroz različite obuke vezane za
korporativni menadžment, među kojima su:

Leading and motivating, Negotiating, Innovation and creativity, Project Management, Implementing strategy, Budgeting, Marketing, Business Plan Development  i slično.